KnjigeGoogle pretraga:
Custom Search

CB Workflows

Povezivanje svoje svesnosti sa snovima

Ovaj korak je prilično jednostavan i lak u poređenju sa prethodnim koracima, i zbog njegove jednostavnosti ne bi trebalo da imate problema da ga uključite u vaš dnevni režim. Ali pre nego što odemo dalje, da rezimiramo šta smo uradili do sada. Uradili smo mentalnu pripremu, povećali smo sećanje na snove, i radili smo dnevnik. Postali smo bliski sa onim što sanjamo, primećujemo simbole i znakove sna, i proširili smo našu svesnost meditacijom i neprestano radimo proveru stvarnosti.Zadnji korak je da kombinujete ono što ste naučili o snovima sa onim što ste naučili o svesnosti. Jednostavno rečeno, treba da spojite svoju proveru stvarnosti sa znacima snova tako da čim naiđete na jedan od svojih znakova snova automatski počnete  proveru stvarnosti. Ako sanjate o učionicama ili o plažama ili o brzoj vožnji automobilom, kada god vidite učionicu, ili plažu ili kada god se vozite u kolima, bićete programirani da napravite proveru stvarnosti. Kao krajnji rezultat doći će sledeće: Neizbežno ćete sanjati o jednom od svojih znakova snova, setićete se da uradite proveru stvarnosti i konačno ćete shvatiti da sanjate.

Zato je od pomoći uvek obnavljati znanje o svojim trenutnim simbolima i znakovima snova kao i temama sna. Ako sanjate o tome da vas gone u zadnjih nedelju dana, onda treba da aktivirate okidač na ovu ideju da vas gone tako da svaki put kada to sanjate uradite proveru stvarnosti. Pošto ste se intimno povezali sa svojim znakovima a njih povezali sa proverom stvarnosti, napravili ste solidnu osnovu za buduće avanture lucidnog sanjanja.

 Kao što vidite, svi ovi koraci su ispreplitani u jedan jedinstven proces. Izostavljanje samo jednog će smanjiti efiksanost ostalih koraka, što će smanjiti rezultat celog procesa. Sve ostale tehnike i metodi indukovanja lucidnog sanjanja su u izvesnoj meri bazirani na ovom procesu . Često su to samo varijante ovog procesa, ili su ograničene verzije istog. Zato proučite ove korake i usvojite ih. Praktikujte ih vredno i stalno i oni će se utisnuti u vašu svesnost . Na kraju ćete neizbežno imati lucidni san. Vaša nagrada će biti kada budete konstatovali Da, ja sanjam!