KnjigeGoogle pretraga:
Custom Search

CB Workflows

SVESNOST O SNOVIMA

Povezivanje svoje svesnosti sa snovima

Ovaj korak je prilično jednostavan i lak u poređenju sa prethodnim koracima, i zbog njegove jednostavnosti ne bi trebalo da imate problema da ga uključite u vaš dnevni režim. Ali pre nego što odemo dalje, da rezimiramo šta smo uradili do sada. Uradili smo mentalnu pripremu, povećali smo sećanje na snove, i radili smo dnevnik. Postali smo bliski sa onim što sanjamo, primećujemo simbole i znakove sna, i proširili smo našu svesnost meditacijom i neprestano radimo proveru stvarnosti.

Najefikasniji načini provere stvarnosti

Test zdravog razuma: Ovo je prvi i najočigledniji test. Ispitajte okolinu da li postoji nešto što ne bi trebalo biti prisutno. Upitajte se da li bi ovo trebalo da se dešava u stvarnom životu. Tražite stvari koje su nekonzistentne. Da li ste negde gde niste nikada bili ranije? Da li ste sa ljudima koji žive na drugom kraju zemlje? Da li se u kuhinji nalazi slon? Postoje razne vrste pitanja koja mogu da probude vašu lucidnost.

Povećanje svesnosti svog budnog stanja svesti – proširite svoju svesnost

 

Ovaj korak sam po sebi može biti predmet nebrojenih knjiga. To je metod sam po sebi, ali u vezi sa ostalim koracima, postaje optimalan način da naučite lucidno sanjanje. Zapravo, ceo proces lucidnog sanjanja se postiže treningom vaše svesnosti. Ideja je da povećate dnevnu svesnost da biste imali koristi od toga u snu, jer će se svesnost preneti na san. Ako ste svesniji u toku dana bićete svesniji i u toku noći dok sanjate.

Provera stvarnosti

Ova provera stvarnosti treba da se radi često u toku dana. Ideja je ta da se ova navika usadi u vašu dnevnu rutinu tako da se prelije i na san. Ako  ovo stalno praktikujete  samo je pitanje vremena kada ćete početi da vršite proveru stvarnosti i u snu a tada, ako proverite vaše okruženje dovoljno pažljivo shvatićete da sanjate.