Snovi R


Računi

Sanjati da ispisujete račune ili druga važna dokumenta označava nepovoljan okret događaja u vašem životu koji će doneti mnogo anksioznosti.

 

Ramena
Ramena u snovima simbolizuju snagu, odgovornost i teret. Da li osećate da imate previše odgovornosti i da li ste preopterećeni okolnostima u vaše životu?

Ramena mogu predstavljati podršku nečemu ili nekome i vašu sposobnost da se brinete za druge.

 

 

Raskrsnica-raskršće

 

Raskrsnice u snovima predstavljaju vaše brige i strahove o preuzimanju odluka u trenutcima koji označavaju prekretnicu u vašem životu. Ako ste na raskrsnici, vreme je da odlučite šta je ono što će pozitivno da utiče na vašu budućnosti i nemojte dalje odlagati tu odluku.Veoma je važno da upamtite kojim ste putem pošli dalje. Da li je put bio prav ili krivudav? Da li je išao u pravcu severa, juga, istoka ili zapada.


Psihološko značenje: Vaš život je došao do tačke gde morate da odaberete jednu od nekoliko opcija. Svaki od puteva predstavlja jedan pravac kojim možete da povedete svoj život u datom trenutku. Izbor je možda težak i bolan ali vi sami morate doneti odluku.

Mistično značenje: Može da predstavlja simbol prestupa, kazne ili smrti. Ipak, većina interpretacija se odnosi na donošenje bitnih odluka u poslu ili ljubavi.

Južnoameričke kulture, kao što su Asteci i Maje i neka plemena severnoameričkih Indijanaca korisitili su raskrsnice kao mesta ritualnog žrtvovanja. Oltari, totemi ili slične relikvije su bili postavljani na tim mestima tako da bi raskršća za njih označavala posvećeno tlo.

Rani evropljani su pokopavali kriminalce i prestupnike na mestima raskršća, sa idejom da, ako se njihov duh izdigne iz mrtvih, bude zbunjen i tako se vrati na mesto odakle je došao i ostavi žive na miru.

Raskrsnice se koriste i u magiji kao i u vradžbinama. Mokro se preskače ili zaobilazi, predmeti makar koliko skupoceni bili se zanemaruju.

Raskršće se ne odnosi samo na ukrštanje puteva kojima prolaze auti. Raskršća su i nevidljivi putevi spred zgrada ukoliko vode na više strana i slično.

Raskršća se često nalaze na mestima gde se tokovi prirodnih energija zemlje i atmosfere ukrštaju. To su mesta visokog potencijala što ponekad može da dovede do raznih vidova poremećaja.

Simbolička priroda raskršća se odnosi na pitanje izbora i pravca budućeg kretanja, kako fizičkog, tako i filozofskog. Za mnoge to znači zastupanje onoga u čega se veruje, čak iako se ne zna šta se nalazi na kraju odabranog puta.

O raskrsnici moguće je razmišljati i kao o krstu sa stranicama jednake dužine. To je metafora o četiri puta koja vode u ljudsko srce. To su putevi prirode, sopstva, znanja i Boga. U kombinaciji ova četiri pojma susreće se čovek u svom srcu, u centru, koji je u isto vreme i početak i kraj. U slučaju da se nalazimo u ovom središtu života, nikakvi putevi ili pravci ne moraju da budu određeni - putevi tada prirodno dolaze nama.

 

 

Rastanak

Sanjati da se rastajete sa nekim može da predskazuje neprijatne vesti od odsutnih prijatelja.

Sanjati da se rastajete od voljenog ili voljene može da označava indiferentnost u ljubavi.

 

Razbojnik-bandit

 

Reka

 

Znamo da voda održava život, da se čovek najvećim delom sastoji od vode.

Zato voda  predstavlja tok vaše energije, put vašeg žiovta ili prolazak vremena.

Voda takođe može biti simbol vaše emocionalne dobrobiti. Ispitajte detalje vašeg sna. Da li je voda čista ili mutna? Da li je voda turbulentna, brza ili je nepokretna? Da li samo plovite sa strujom ili aktivno kontrolišete svoje kretanje? Razmotrite ove faktore i vidite kako mogu biti povezani sa budnim životom.

Ako ste u snu videli jasnu, glatku reku koja teče , uskoro ćete uspeti da postignete zadovoljstvo u životu kao i mogućnost za budući prosperitet.

Ako je voda bila mutna ili tamna, u vašem životu će se pojaviti ljubomora i neslaganje.

Ako vas je reka svojim izlivanjem potopila naići će privremeni problemi na poslu ili u privatnom životu.

Ako plovite po mirnoj i čistoj reci i vidite mrtve ljude na dnu reke, imaćete probleme nakon prijatnog perioda  i sreće.

Videti prazno korito reke označava bolest ili neobično loš spelt okolnosti.

 

Raketa

 

Videti raketu koja se penje u visine, predskazuje nenadano uzdizanje, uspeh i verno ispunjavanje bračnih obaveza.

Videti raketu koja pada, može da označava nesrećni susret.

 

Rep


Sanjati da ste videli rep neke životinje u snu je obično objava da vas očekuju neka sigurna zadovoljstva.

Odseći rep životinji označava da ćete imati lošu sreću zbog svoje sopstvene nesmotrenosti
Sanjati da imate životinjski rep na sebi označava da će vaši loši postupci prouzročiti neizrecive poremećaje i čudne događaje.

Rep je falični simbol i označava potrebe, instikte, vitalnost i životnu energiju. Videti savijen rep u snu odražava vašu ličnost i njene karakterne osobine - vi volite da uznemiravate druge ljude i da se šalite na njihov račun. Sanjati o životinji sa dugim repom predskazuje neke poteškoće u budućnosti. Ako držite životinju za njen rep vi se mešate u stvari u koje ne biste trebali. Ako vidite životinju kako maše repom, uskoro vas očekuje puno sreće.

 

Reproduktivni organi

Videti reproduktivne organe u snu predviđa da će vam u predstojećem periodu biti potrebno povećano poverenje u svoje sopstvene snage. Na pomolu su brige i poteškoće.

 

Riba

riba

Riba kao simbol označava seksualnu želju ili želju da se dobije dete.

Posmatrati ribe u čistoj prozirnoj vodi je dobar znak.

Uhvatiti ribu je znak uspeha nekog projekta a može da znači i dobitak novca.

Ako žena sanja ribu to može biti i znak trudnoće.

Ako trudna žena sanja da jede ribu, to može biti predznak lakog porođaja.

Videti ili jesti malu ribu je znak nezadovoljstva i tuge. Ako je riba hladna i klizava, neko vam laska i želi da vas iskoristi. Ako sanjate štap za pecanje to predviđa finansijski dobitak. Ako vas riba proguta znak je emocionalnog konflikta i frustruacije.

U mnogim tradicijama riba je moćan i pozitivan simbol. Pored trudnoće. Postoje interpretacije sna o ribi kao narušeno zdravlje. Riba može da nosi i religiozne ili duhovne konotacije jer Hrist se često reprezentuje simbolom ribe. U mnogim drevnim kulturama riba je bila simbol plodnosti. Američki indijanci su smatrali ribu simbolom mističnih znanja jer ona može da pliva najdubljim oblastima okeana i da istražuje skrivena zanja.

Rani hrišćani su koristili simbol ribe kao simbol Hristove svesnosti. Veruje se da je to proizašlo iz grčkog akronima za “Isus Hrist Sin Boga”. Sa druge strane Isus je služio u astrološkom znaku Ribe, dobu koje uključuje misticizam, ljubav i sreću.

Zato je potrebno biti svestan mnogih značenja sna o ribi – većina ovih značenja su pozitivna, čak i ako se radi o ajkuli.

Ako je sanjač zaljubljen ali nije siguran kakva su osećanja druge strane, san o ribi može biti indikacija da su osećanja uzajamna.

Sanjati kako ste uhvatili ribu, bilo sa štapom za pecanje, bilo sa mrežom označava uspeh i prosperitet.


Ribar


Sanjati o ribaaru označava da vam se približavaju vremena velikog prosperiteta kakvog do sada niste iskusili.

 

Ribarska mreža

mreza-3

Sanjati o ribarskoj mreži označava brojna mala zadovoljstva i dobitke.
Pocepana ribarska mreža predstavlja veliko razočaranje.
Mreža je simbol sputanosti, anksioznosti i isčekivanja.
Ako lovite mrežom u snu to znači da želite da ostvarite nešto što zavisi u potpunosti od sreće.
Ako se upletete u mrežu znači da ste u iskušenju da uradite nešto što nije fer prema nekome.
U snovima žene, mreža može da znači erotičke ili seksualne potrebe ili želje za emocionalnom vezom. Žena nesvesno želi da bude ulovljena u mrežu njenog partnera.
U snovima muškarca, mreža takođe označava želju za odnosom.

 

 

Roda

roda

Roda je simbol materinstva i očinstva. Ona je simbol i novog rođenja ili svežeg početka u nekoj oblasti vašeg života, kao i želje za trudnoćom ili očekivanje trudnoće.


Sanjati rodu označava susret sa bezopasnim plemenitim čovekom.

Sanjati da se roda nalazi na krovu kuće, označava posetu važne osobe, kao na primer šefa ili nadređenog.

Sanjati da ste ubili rodu u snu znači da ćete uspeti da savladate neprijatelje.  Roda može takođe da znači seljaka, policajca, slabu vlast ili siromašnog stranca.

 

 

Rođendan


U opštem slučaju rođendan označava prihvatanje samog sebe i proslavljanje svoje sopstvene suštine. Ako sanjate ili proslavljate svoj sopstveni rođendan, to je znak da vam predstoji prijatno iznenađenje. Ali ako proslavljate nečiji rođendan u vašim snovima to znači da će vaše druženje sa ljudima otvoriti nove pozitivne mogućnosti za poslovno napredovanje.

Rođendanski poklon


Primiti rođendanski poklon predskazuje mnogostruke uspešne poduhvate. Dati rođendanski poklon označava mali znak poštovanja prema nekome ako ga osoba prima sa radošću.

Rođendanska torta


Sanjati rođendansku tortu znači da ćete imati puno sreće zbog pomoći dobrih bliskih prijatelja.

Ako torta izgleda ružno znak je nesreće koja neće biti dugog veka.

Ponekad sanjati rođendansku tortu označava stvarni rođendan nekome ko je blizak vama, ili rođenje deteta.

 

Rođenje-rađanje

 

Žene u trudnoći i muškarci kojima predstoji očinstvo često sanjaju o rođenju. To ne mora da bude znak da nešto predstoji, već jednostavno um pokušava da se izbori sa anksioznošću koju donosi predstojeći značajan događaj.
Ovaj san može da simbolizuje novi početak, tj. dolazak novih ideja, novog načina života, ili novu stepenicu u životu. Rađanje deteta je univerzalni simbol za dobre vesti, sreću ili promenu u životu.
Interpetacija sna vezana za sujeverje kaže da roditi u snu je znak dobre sreće, dok više rođenja je znak nadolazećeg bogatstva.

Rađanje blizanaca ili trojki je bogatstvo.
Ako rođenje uključuje prijateljske životinje kao što su kučići, mačke, konji ili delfini, tada ćete uskoro biti okruženi prijateljima.
Rođenje divlje životinje kao što je lav ili tigar označava suprotno, vaši protivnici se zahuktavaju i vi treba da pojačate svoje snage.
U vezi sa životinjama rođenje znači nova šansa ili nova faza vašeg života.
Za muškarca i ženu ovaj san ima blago različito značenje. Ako žena sanja o rođenju to je znak ličnog rasta i označava da će proces biti bolan. To takođe označava novi stav prema životu.
U slučaju muškarca obično znači rađanje novih ideja, zadataka, planova.
Sanjanje o poteškoćama prilikom rađanja znak je da treba da date slobodu nekome ali može da znači i bolest.

 

 

Roniti

ronjenje

 

Sanjati da ronite predskazuje da nećete lako doći do cilja.

Videti druge da rone upozorava vas na prevaru i ljubomoru drugih.

 

 

 

 

Rosa

 

Sanjati rosu po travi znak je sreće u ljubavi i zdravlja.

 

Rubin

rubin

 

 

 

Sanjati rubin, predskazuje sreću u poslovnim odnosima ili u ljubavi.

Ako izgubite rubin u snu znak je nadolazećih poteškoća u ljubavnim odnosima.


 

 

Rudnik

 

Videti rudnik u snu označava da ste još uvek u procesu probavljanja ili razumevanja nekih koncepata ili lekcija koje ste naučili u životu i da još uvek pokušavate da ih primenite na konkretne životne probleme. Neke informacije do kojih ste došli  treba da odgonetnute da bi bile ra zumljive.

Sanjati da ste u rudniku označava da se približavate srži nekog problema ili nekog stanja. Može biti i upozorenje da nećete uspeti u nekom poduhvatu.

Sanjati da posedujete rudnik predskazuje buduće bogatstvo.

Sanjati kako se vadi ruda označava da vaši protivnici pokušavaju da vam nađu slabu tačku.

 

Ruke-telo


Šake simbolizuju praktičnu sposobnost i socijalne veštine. Vezane ruke predstavljaju osećanje nesposobnosti da se uspe u nekom poduhvatu. Pranje ruku često simbolizuje krivicu koje se pokušavate osloboditi.

Ruke označavaju i svrhu. Svrha je sposobnost namere za akcijom. Namera je bitna jer pokreće karmu. Kada su šake istaktune u snu, to obično označava da sanjač ima potrebu da posveti pažnju nameri koja stoji iza akcije.


Ruka je ekstenzija vas samih. Desna ruka često simbolizuje davanje, a leva ruka simbolizuje simbolizuje primanje. Leva ruka takođe simbolizuje kreativno i metafizičku stranu sebe, dok desna simbolizuje društvenu stranu, dužnost i fizičko sopstvo. Gubitak ruke u snu može da znači nesposobnosti staranja o sebi i o drugima.

 

Rukopis

 

Sanjati da pišete knjigu, označava vaše strahove da ne postižete svoje najveće želje.

Sanjati da vam je odbijen rukopis od strane izdavača je predznak vaše kratkotrajne bespomoćnosti. Jednom kada prevladate ovaj nepovoljan period, vaši će se snovi eventualno ostvariti.

Sanjati da vam gori ono što ste napisali, znak je da će vaš rad biti veoma uspešan i da ćete uspeti da se popnete na lestvici društvenog uspeha.

 

Ruzmarin

 

U snu videti ruzmarin znači da će vas ceniti okolina.

Zakititi se ruzmarinom predskazuje žalost zbog rastanka.

 

Ruševina

rusevine

 

 

 

Sanjati o ruševinama, označava nepovoljne okolnosti u poslu, uništenje useva ili loše zdravlje.

Sanjati o drevnim ruševinama, iskopinama predviđa da ćete puno putovati. Ostvariće vam se dugogodišnji san  ali uz blago razočarenje.

Sanjati o drevnim iskopinama predskazuje gubitak bliskog prijatelja.

Sanjati da stubovi iskopina padaju, ruše se označava gubitak voljene osobe, najčešće supružnika.

 

 

 

Ruža

Ruza

 

Ruža je kraljica cveća. Sanjati da vidite rascvetalu i mirisnu ružu označava da se približava neki radostan događaj.

Uvela ruža označava odsutnost partnera ili voljene osobe.

Ako se u snu sanja bela ruža, bez sunčeve svetlsti ili rose, označava ozbiljne probleme sa zdravljem.

Mirisati ružu je znak mogućeg skorog zadovoljstva.

Sanjati crvenu ružu znači da ste iskreno voljeni.

Žuta ruža označava ljubomoru.

Bela ruža znači da ćete dobiti poklon.

U snu videti ružin pupoljak predskazuje nesretnu ljubav.

Dobiti ružu na poklon označava vernost u ljubavi.

Brati ružu najavljuje svadbu, veridbu.