KnjigeGoogle pretraga:
Custom Search

CB Workflows

Postanite bliski, upoznajte se sa svojim snovima ?--

Kako vaš dnevnik bude rastao i sećanje na snove se uvećavalo, prirodno je da ćete postati bliži sa svojim snovima. Određeni ljudi, određena mesta, i određene aktivnosti mogu se pojavljivati češće u snovima. Određena tematika može takođe biti češća. Možda ćete sanjati da ste heroj ili da vas gone. Ova tematika koja se iznova javlja je vaš znak i prvi kamen temeljac na putu ka lucidnom sanjanju.

Učeći vaše određene znakove snova, bićete u stanju da dalje proširite vaše sećanje. Napravite listu vaših znakova. Ako imate problema sa sećanjem na snove, prođite ovu listu i vidite da li neki od znakova podstiče sećanje.

Dok radite sa vašim znakovima snova, razvićete intimni odnos sa vašim snovima. Snovi će postati dostupniji i lakši za razumevanje. Pitajte se zašto sanjate određeni san. Šta ovi znakovi snova znače za vas? Što više budete razumeli ne samo vaše znakove snova već i šta oni znače za vas to ćete više koristi imati i u budnom stanju i za vreme sanjanja.

Ako na početku imate probleme da identifikujete vaše znakove snova, shvatite da oni ne moraju biti nešto neobično. Zapravo, mogu biti najobičnije stvari. Na primer, možda imate san o čišćenju kuće. Počnite sa bilo čim, ma kako nebitno to bilo. Proces traženja šablona može da dovede do stvaranja šablona sna, tako da ako imate problema u nalaženju znakova, samo tražite i oni će isplivati.

Poduhvat nalaženja i razumevanja znakova snova je putovanje koje traje ceo život jer se vaši znakovi neprestano razvijaju kao i vi. Neke teme mogu da traju samo nedelju dana, i da onda nestanu, da bi se pojavile mesecima nakon toga. Drugi znakovi mogu trajati duže. Kako se vremena menjaju i vi se menjate, a vaši znakovi su odraz vas i vaših misli. Držite se vaših znakova i bićete u kontaktu sa samim sobom.

Uz pomoć vašeg dnevnika, možete lako da uočite i uhvatite znakove snova i da dobijete pregled kako se oni menjaju. Dok unosite snove u dnevnik, ubeležite i bilo koji znak koga postanete svesni. Možete ih podvući ili staviti zvezdicu pored njih. Ideja je ta da oni mogu biti trenutačno zapaženi kada uzmete svoj dnevnik u ruke i da možete da zapazite bilo kakvu promenu u uvek promenljivom pejzažu snova.

Identifikacija vaših znakova snova igra takođe važnu ulogu u lucidnom sanjanju. Vaši znakovi su zapravo "znakovi da sanjate", i kao što ćete ubrzo naučiti možete sebe istrenirati da primećujete znakove snova dok sanjate i to će biti odskočna daska ka lucidnom sanjanju.