KnjigeGoogle pretraga:
Custom Search

CB Workflows

Zubi koji otpadaju

Snovi u kojima otpadaju zubi su veoma česti. U snu, zub se odjednom odvaja i pada vam u ruku, ili zubi ispadaju jedan po jedan na sam dodir ili blagi pritisak. Ovi snovi ne samo da su zastrašujući i šokantni, već često ostavljaju živu trajnu sliku nakon buđenja.

Jedna od teorija je da snovi o padanju zuba odražavaju vašu anksioznost u vezi sa spoljašnjim izgledom i sa tim kako vas doživljavaju drugi ljudi. Zubi imaju važnu ulogu u spoljašnjem izgledu i mogu da prenesu bolju ili lošiju sliku o vama samima. Ovi snovi mogu da nastanu iz straha od vaše nesposobnosti da se predstavite u dobrom svetlu. Briga o izgledu je prirodna i normalna stvar.

Drugo tumačenje je ukorenjeno u strahu od situacije u kojoj biste bili posramljeni ili gde biste napravili budalu od sebe. Tada se ovi snovi javljaju od preterane brige i anksioznosti.

 

Zubi se koriste za proces kidanja, ujedanja i žvakanja. U ovom smislu mogu da predstavljaju snagu, moć. Gubitak zuba u snu može da potiče od osećanja nemoći i slabosti. Da li vam nedostaje snage u nekoj trenutnoj situaciji? Možda imate poteškoća da se izrazite i da prenesete poruku drugoj osobi. Da li se osećate frustrirano kada vaš glas ne dopire do druge osobe? Možda osećate inferiornost i nedostatak samopouzdanja u nekoj situaciji u životu. Ovaj san je indikacija da treba da budete više samouvereni i da verujete u  vrednost sopstenog mišljenja.

Biblijska interpretacija ovog sna govori da svoju veru i poverenje stavljate u ruke drugih ljudi i onoga što oni misle umesto u ruke Bogu.

U starogrčkoj kulturi, snovi o pokvarenim zubima su označavali da je član porodice ili blizak prijatelj bolestan ili blizu smrti.


Kinesko verovanje kaže da će vam otpasti zubi ako govorite laži.

Takođe se veruje da snovi ove vrste simbolizuju novac. To je zasnovano na staroj priči o jednoj  vili koja se brine o zubima. Ako izgubite zub i ostavite ga ispod jastuka, dobićete novac od te vile.

Morate biti ulogovani da biste ostavili komentar!