KnjigeGoogle pretraga:
Custom Search

CB Workflows

ČESTI SNOVI

Elementali

Elementali su duhovi prirode. U teozofskom smislu, to su bića koja su na početku evolucionog ciklusa rasta, i nalaze se u elementalnoj fazi razvoja. To je opšti izraz za sva evoluciona bića koja se nalaze ispod minerala na lestvici evolucije. Ipak, sami minerali su izražaj jedne porodice ili hijerarhije elementalnih bića koja su na višem stadijumu.

Hrana

Normal 0 MicrosoftInternetExplorer4 Ljudi često sanjaju o hrani. Sve vrste hrane su često zastupljene u snovima. Bilo šta od mesa do makarona se može ucrtati u sećanje nakon buđenja. Hrana može biti simbol različitih stvari. Može da simbolizuje zadovoljstvo i uživanje. Za onoga ko je na dijeti hrana u snu može biti kompenzacija za budno stanje. Ovakvi snovi mogu biti simboli mentalne, emocionalne, fizičke i spiritualne hrane, t.j. izgradnje.

Paraliza

Jedan od najčešćih uznemirujućih snova i sporedni fizički propratni oblik REM faze sna je paraliza. Velike grupe mišića postaju nepokrente za vreme sna, verovatno da bi se sprečila povreda sanjača u slučaju da instikti sanjača proizvedu psihičku reakciju.