KnjigeGoogle pretraga:
Custom Search

CB Workflows

Biti na ispitu, pasti na testu

Ispiti u snovima simbolizuju mentalnu akciju neophodnu da bi se došlo do istine. Vreme je za refleksiju i procenu samog sebe. Predmet koji se polaže može da da dublje uvide o temi koju je potrebno razmotriti. Na primer, medicinski ispit bi označavao potrebu da se identifikuju ona stanja kod snevača koja dovode do dobrobiti organizma ili do bolesti...Ako ste pali na ispitu, san obično označava da su vaše ambicije iznad vaše sposobnosti da postignete zacrtani cilj. Postoji nekoliko verzija ove noćne more. Može se desiti da sanjate da ste ušli u sobu ili učionicu i shvatili da je test ili ispit već počeo. Može se desiti da ne možete da nađete pravu sobu, ili možete da dobijete test i da shvatite da ne znate odgovore na postavljena pitanja ili da niste čak ni pročitali knjigu koju ste trebali. Možda nemate dovoljno vremena da završite. U bilo kom slučaju, vi ste nesigurni u svoju sposobnost da ostvarite svoj cilj ili igrate pogrešnu igru u budnom životu.

Ako ispit prođete sa lakoćom, to može da znači sigurno postignuće vaših ciljeva.


Pitanja koja treba da postavite sebi su:


Gde vas se procenjuje i gde se to trenutno osećate kao da ste na ispitu u budnom životu?

Ko je ta osoba koja vas procenjuje?

Šta možete učiniti da se bolje pripremite?

Ako ste na pogrešnom mestu ili ne znate odgovore na pitanja:

Šta je to što treba da promenite?

Šta treba da naučite da biste bolje igrali dodeljenu ulogu?

Gde su vaši nedostaci?

Kako možete da povratite poverenje u sopstvene sposobnosti?

Ovi snovi takođe označavaju da niste pripremljeni dovoljno za nadolazeće izazove.  Možda imate osećaj krivice zbog nedostatka pripreme ili se plašite da možete da ne ispunite očekivanja drugih ljudi.

Komentari   

+3 #4 ely 06-04-2010 05:22
I ja cesto sanjam školu i ispite. citala sam da su to simboli za životne lekcije. u tvom slucaju to bi možda moglo biti upozorenje da nešto izbjegavaš i da od necega bježiš...
+2 #3 lalić 03-04-2010 15:10
Moj česti san je da sam u školi,cele godine ili celog polugođa se nisam ni pojavljivao na časovima tog predmeta(najčeš će matematika ili fizika),ostalo je još dan ili dan-dva do kraja škole a ja nemam pojma sa tim gradivom, ne znam ni gde mi je knjiga a trebam da odgovaram da ne omašim godinu. Škole sam završio kao odličan,fakulte t takođe. Svaki put kad se san ponovi, ostavi mnogo nemira u meni. :(
0 #2 Guest 03-10-2009 05:38
I meni se to dugi niz godina dešavalo nakon završetka studija, ali je sada vec skoro potpuno prestalo. Ne znam šta je bio razlog tome, možda moja sopstvena nesigurnost, strah od nekog sada već drugačijeg načina ispitivanja od strane samog života. Ko zna. Elem, mislim da takvi snovi vremenom prestaju.
0 #1 snezana 02-10-2009 07:06
i ja cesto sanjam da sam pala na ispitu, mada sam s tim u stvarnosti davno zavrsila.

Morate biti ulogovani da biste ostavili komentar!