KnjigeGoogle pretraga:
Custom Search

CB Workflows

Biti gonjen

Možda pokušavate da izbegnete nešto. Da li možete da identifikujete goniča? To vam može pomoći da raščistite šta je to što pokušavate da izbegnete. Ako osoba ili stvar koja vas goni može biti identifikovana kao deo vas samih, san može da označava unutrašnji strah, kao što je na primer neskladan odnos ili problematično ponašanje.

Ova vrsta snova spada među najčešće snove u ljudskom iskustvu. Žene sanjaju snove u kojima ih neko ili nešto progoni češće nego muškarci. Mnogi ovakvi snovi inspirisani su strahom od nasilja ili seksualnog napastvovanja.

Sanjati ovu vrstu sna znači da posedujete jako osećanje straha. Ako imate običaj da bežite od poteškoća u stvarnom životu i da izbegavate rešavanje problema, verovatno ćete sanjati ovakve snove.

Većina snova o gonjenju ima sličan scenario: najpre neko želi da vas napadne, onda vi pokušavate da mu pobegnete, ali vam nešto ne dozvoljava da to uradite - ili ne trčite dovoljno brzo, ili čak ne možete da se pomerite, ili ne nalazite sigurno mesto gde biste mogli da se sakrijete. Način vaše reakcije u ovakvim snovima može da vas poduči kako da se suočite sa strahovima u stvarnom životu.

Komentari   

0 #2 dajema 05-12-2012 14:00
JEDAN OD MOJIH DOSTA ČESTIH SNOVA KOJI ME PRATI JOŠ OD DJETINJSTVA JESTE DA BJEŽIM , UVIJEK BJEŽIM OD UNIFORMISANIH LICA , JEDNOM SAM ČESTO BJEŽALA OD VOJSKE I SAKRIVALA SE DA ME NE PRONA?U , DA ME NE UBIJU A VRIJEME KDA SE SVE TO DOGA?ALO JESTE VRIJEME DRUGOG SVJETSKOG RATA . TO SAM OBJEŠNJAVLA KASNIJE KAO POSLJEDICU STVARNOG RATA KOJI JE VJEROJATNO ULIO VELIKI STRAH U MOJU SVIJEST . DANAS KAO ODRASLA ŽENEA I DALJE ČESTO BJEŽIM . JEDINA UTJEHA JE TA ŠTO UVIJEK USPIJEM POBJEĆI , NE DO?EM DO CILJA , ALI SE SVE ZAVRŠI PRIJE NEGOLI ME NETKO UHVATI .
0 #1 isakdobri 02-08-2012 15:43
:silly:

Morate biti ulogovani da biste ostavili komentar!