KnjigeGoogle pretraga:
Custom Search

CB Workflows

Efekat Alise u zemlji čuda

Vi projektujete vaše astralno telo i gledate naokolo po sobi. Sve izgleda normalno, ali odjednom, primećujete da su vrata na pogrešnom zidu. Dok gledate okolo, vidite vrata svojom pozadinskom vizijom, mešajući vašu prirodnu levu-desnu perspektivu mozga. Mozak nije u stanju da asimilira ovo zbog vaše frontalne perspekive, i pozicija nameštaja, slika, prozora itd. je normalna, ali pogled unazad je obrnut. Trik je u tome da podsvesni um stvara vrata tamo gde on misli da bi trebala da budu. Kada gledate u ova vrata, ona izgledaju kao da su stvarna iako znate da su na pogrešnom mestu. Jednom kada se ona stvore, neće biti uništena pošto bi to bilo neprihvatljivo vašem svesnom umu, jer čvrsta vrata nemaju normalno običaj da nestaju pred vašim očima.

Kada se okrenete tamo gde bi vrata normalno trebala biti, videćete ih i tamo kao što je uobičajeno. Sada, ispada da imate dvoja ili čak više od dvoja vrata i to tamo gde bi trebalo da budu samo jedna. Ako prođete kroz prava vrata, naći ćete da je ostatak kuće kao što bi trebao da bude, nadajmo se. Ali ako prođete kroz pogrešna vrata, um zna da su to pogrešna vrata i neće im dozvoliti da se otvore prema kući za koju zna da nije iza tih lažnih vrata. Tako, ako otvorite ova vrata, naći ćete se negde drugde. To je obično koridor ili prolaz koji ne postoji na fizičkoj razini, koji vodi u delove vaše kuće koje takođe ne posedujete.
Od tog trenutka, kad prođete kroz ta vrata, vi ste u Zemlji Čuda, gde je sve moguće, ali nije baš smisleno. To je ulaženje u astralnu dimenziju putem nekontrolisane kreacije, kroz vrata koja tamo ne postoje u stvarnosti. Jednom kada podsvesni um počne da stvara na ovaj način on će nastaviti da to čini geometrijskom progresijom. On to mora da čini da bi svesni um asimilirao nenormalnu situaciju u kojoj se nalazi. U jednom trenutku, u ovoj kreativnoj zbrci, podsvesni um gubi kontrolu i počinje da se usaglašava sa drugim delovima astrala. Tada se gubi sličnost sa stvarnošću i vi bledite u astralnoj dimenziji.

Za vreme astralne projekcije postoji mnogo načina da se desi efekat Alise, gornji primer je samo jedna varijacija. Mnogi astralni putnici su primetili da u nekom trenutku u projekciji gube kontrolu. Objekti nestaju i ponovo se javljaju i uopšte gledano sve postaje pomalo čudno. To se ustvari dešava kada podsvesni um biva pobuđen kao i njegova ogromna kreativna sposobnost.  On počinje da stvara i rastvara stvari i da se ubacuje u ostale delove astrala i prilično otežava astralnu projekciju.


Da biste izbegli ovakve probleme koncentrišite se na ono što radite dok se projektujete i nemojte pustiti da vam um luta. Zbrka može da se minimizuje ako ste skoncentrisani na jedan pravac u svakom trenutku. Kada se okrećete, nemojte pomerati viziju sa jednog načina gledanja na drugi. Astral nije dobro mesto za relaksaciju ako imate ozbiljne planove.
Ove ogromne kreativne moći podsvenog uma mogu biti iskorišćene. To je veoma vredan resurs ako znate kako da ga koristite.

Morate biti ulogovani da biste ostavili komentar!